top of page

Byggcenter 51 Rakennuskeskus  Inkoossa Valtatie 51 varrella

IMG_0758[1] (3).JPG
IMG_0757[1].JPG
Inkoossa sijaitsevassa Byggcenterin rakennuksen toimistoissa ilma kiersi todella huonosti.
Asensimme sinne 3kpl Vento Expert Duo mallin laitetta ja nyt ilmanvaihto pelaa ja toimistoissa on raikas ilma. Käyttäjät ovat todella tyytyväisiä.

http://byggcenter51.fi/ 

Vanha talo Raaseporissa

Läntisellä uudellamaalla Raaseporissa kauniissa maalaismaisemassa sijaitsee Robert von Frenckellin talo.

Asukkaat olivat jo pidemmän aikaa kärsineet huonosta ilmanlaadusta.

Talolla on jo ikää, eikä siinä ole koneellista ilmastointia. Alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto ei ole ollut riittävä, mikä ilmeni muun muassa ummehtuneena hajuna, joka ikävästi tarttui myös vaatteisiin.

Ongelmaan on etsitty ratkaisua jo pitkään.

Kuultuaan Putkipisteen maahantuomasta Blaubergin ilmanvaihtoratkaisusta he päättivät kokeilla Vento Expert A50-1 Wifi mallia.

Myyjän kanssa pohdittiin heidän tarpeisiin parasta ratkaisua ja sovittiin että kokeillaan ensimmäiseksi kahdella yksiköllä ja mikäli teho ei riitä asennetaan kaksi yksikköä lisää.

Käyttäjäkokemus on ollut oikein myönteinen, raitis ilma kiertää talossa ja vaatteissa ei ole enää ummehtunutta hajua. Kovillakin paukkupakkasilla laitteet ovat toimineet moitteettomasti.

Samassa yhteydessä asennettiin myös kylpyhuoneeseen uusinta tuuletintekniikkaa edustava Smart kylpyhuonetuuletin, joka on pitänyt kosteuden poissa tehokkaasti.

Talo Salossa

Salossa sijaitsevassa 1915 rakennetussa omakotitalossa on ajan hengen mukaisesti pienehköt huoneet ja oviaukot, joiden vuoksi ilma ei oikein tuntunut liikkuvan.
Myös huoneiden lämpötilaero on ollut erityisesti talvella huomattava.

Isännän toiveesta taloon asennettiin neljä Vento Expert A50-1W
huonekohtaista ilmanvaihtolaitetta, joista kaksi alakertaan ja kaksi yläkertaan.
Nyt kahden vuoden käytön jälkeen asukkaat kertovat olevansa todella tyytyväisiä.
Huoneiden lämpötilaerot ovat tasoittuneet ja lisäksi mieluisana yllätyksenä tuli, miten myös aiemmin ollut vedon tunne poistui.

 
Talon seinä Jouni.jpg
Jounin talon laite.jpg

Västankvarnin koulu Inkoossa

IMG_0753[1].JPG
Rehtorin huoneessa kärsittiin huonosta sisäilmasta.
Tänne asensimme yhden Vento Expert A50-1 W ja näin ilma saatiin kiertämään tehokkaasti ja huoneen sisäilma raikastui.
Korvausilma huoneseen tulee ilmavaihtoventiilistä.


Normaalisti suosittellaan kahden yksikön asentamista, jotta ilmanpaine ja lämmöntallteenotto on maksimaalinen, mutta tilan puutteesta johtuen tässä kohteessa päädyimme yhteen yksiköön.

Inkoon kunta

Inkoon kunta on asentanut kahteen kiinteistöön Blaubergin ilmavaihtoratkaisut
 
Yksi kohteista sijaitsee venestaman tuntumassa vanhassa 1900-luvun alussa rakennetussa talossa.
Toisen kerroksen tiloissa toimii Inkoon kunnan ylläpitämä kuntouttava työvoimatoiminta. Tiloissa on kärsitty huonosta ilmanlaadusta jo pitkään. Huonoon ilmanlaatuun vaikuttaa mm alakerrassa olevan paja.
Tilaan suurimpaan huoneseen, joka toimii mm. ruokasalina asennettiin Freshbox E-100 ERV ilmanvaihtolaite, jonka kapasiteetti on 100m3 tunnissa. Toimistohuoneeseen asennettiin Freshbox 60 ja lisäksi tehostettiin ilmankiertoa takahuoneista Smart poistoilmapuhaltimella.

Konehallin ilmanvaihto kuntoon

Inkoolaiseen konehalliin asennettu Freshbox 100 on ollut hyvä valinta. Märkien koneiden myötä halliin tulleen kosteuden tiivistymisen ongelma mm ikkunoihin on saatu pois kunnon ilmanvaihdolla. Kuuntele kun Mika haastattelee asiakasta.
IMG_9529.jpg
IMG_9531.jpg
bottom of page