Vanha talo Raaseporissa

Läntisellä uudellamaalla, Raaseporissa kauniissa maalaismaisemassa sijaitsee Robert von Frenckellin talo.

Asukkaat olivat jo pidemmän aikaa kärsineet huonosta ilmanlaadusta.

Talo on vanha eikä siinä ole koneellista ilmastointia ja alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto ei ole ollut riittävämikä ilmeni muun muassa ummehtuneena hajuna, joka ikävästi tarttui myös vaatteisiin.

He olivat etsineet ratkaisua ongelmaan jo pitkään.

Kuultuaan Putkipisteen maahantuomasta Blaubergin ilmanvaihtoratkaisusta.

he päättivät kokeilla Vento Expert A50-1 Wifi mallia.

Myyjän kanssa pohdittiin heidän tarpeisiin parasta ratkaisua ja sovittiin että kokeillaan ensimmäiseksi kahdella yksiköllä ja mikäli teho ei riitä asennetaan kaksi yksikköä lisää.

Käyttäjäkokemus on ollut oikein myönteinen, raitis ilma kiertää talossa ja vaatteissa ei ole enää ummehtunutta hajua. Kovillakin paukkupakkasilla laitteet ovat toimineet moitteettomasti.

Samassa yhteydessä asennettiin myös kylpyhuoneeseen uusinta tuuletintekniikkaa edustava Smart kylpyhuonetuuletin, joka on pitänyt kosteuden poissa tehokkaasti.

Västankvarnin  koulu Inkoossa

Rehtorin huoneessa kärsittiin huonosta sisäilmasta.
Tänne asensimme yhden Vento Expert A50-1 W ja näin ilma saatiin kiertämään tehokkaasti ja huoneen sisäilma raikastui. Korvausilma huoneseen tulee ilmavaihtoventiilistä.
Normaalisti suosittellaan kahden yksikön asentamista, jotta ilmanpaine ja lämmöntallteenotto on maksimaalinen, mutta tilan puutteesta johtuen tässä kohteessa päädyimme yhteen yksiköön.

Inkoon kunta

Inkoon kunta on asentanut kahteen kiinteistöön Blaubergin ilmavaihtoratkaisut
 
Yksi kohteista sijaitsee venestaman tuntumassa vanhassa 1900-luvun alussa rakennetussa talossa.
Toisen kerroksen tiloissa toimii Inkoon kunnan ylläpitämä kuntouttava työvoimatoiminta. Tiloissa on kärsitty huonosta ilmanlaadusta jo pitkään. Huonoon ilmanlaatuun vaikuttaa mm alakerrassa olevan paja.
Tilaan suurimpaan huoneseen, joka toimii mm. ruokasalina asennettiin Freshbox E-100 ERV ilmanvaihtolaite, jonka kapasiteetti on 100m3 tunnissa. Toimistohuoneeseen asennettiin Freshbox 60 ja lisäksi tehostettiin ilmankiertoa takahuoneista Smart poistoilmapuhaltimella.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com